Γεωργιάδης: Τριπλό ρεκόρ για την οικονομία το 2022

Γεωργιάδης: Τριπλό ρεκόρ για την οικονομία το 2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:53 Δημιουργία 28/09/22, 14:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ελληνική οικονομία θα πετύχει το 2022 τριπλό ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και τουριστικών εισπράξεων, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα σε μήνυμα του προς το συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική - 2022» που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως «φέτος θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών στις επενδύσεις. Κατά το 1ο εξάμηνο του 2022 είχαμε αύξηση των επενδύσεων κατα 11% σε σχέση με το 2021 όποτε είχαμε ρεκόρ 30 ετών. Είναι βέβαιο ότι εφέτος θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών. Όλες οι μεγάλες επενδύσεις που επί σειρά ετών είχαν "κολλήσει" - όπως το Ελληνικό, βρίσκονται σε φάση υλοποίησης«.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε επίσης ότι τα αποτελέσματα αυτά σημειώνονται εν μέσω πανδημίας και πολέμου. «Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν είχαμε ηρεμία και γαλήνη όπως την περίοδο 2015-2019», πρόσθεσε και έκανε λόγο για συλλογική επιτυχία, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά συνολικά του ελληνικού λαού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι παγκόσμιες συνθήκες δημιουργούν μεγάλη ανησυχία. «Ο πληθωρισμός που είναι εισαγόμενος, είναι πραγματικότητα. Και αυτό όμως, όπως και την άνοδο των επιτοκίων θα βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε