JPMorgan:  Πρόβλεψη για ομαλή προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας

JPMorgan: Πρόβλεψη για ομαλή προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:40 Δημιουργία 13/09/22, 11:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το σενάριο της «ομαλής προσγείωσης» και όχι αυτό της ύφεσης για την παγκόσμια οικονομία, το οποίο θα συνεχίσει να δίνει αέρα στα πανιά των ριψοκίνδυνων assets, προκρίνει JPMorgan.

Συγκεκριμένα, αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας υπογραμμίζουν ότι τα πρόσφατα στοιχεία -τα οποία δείχνουν συγκράτηση του πληθωρισμού και των πιέσεων για μισθολογικές αυξήσεις, ανάκαμψη της ανάπτυξης και σταθεροποίηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης- υποδηλώνουν ότι θα αποφευχθεί μία παγκόσμια ύφεση.

Οι αγορές, προσθέτουν οι αναλυτές, μπορεί να ωφεληθούν από τη δημοσιονομική στήριξη στην Κίνα, τα σχέδια για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη και το πολύ χαμηλό επενδυτικό κλίμα.

Παραμένει θετική στην ανάληψη κινδύνου

«Τα οικονομικά στοιχεία και οι θέσεις των επενδυτών είναι πιο σημαντικοί παράγοντες για τις επιδόσεις των ριψοκίνδυνων assets από τη ρητορική των κεντρικών τραπεζών. Διατηρούμε τη θέση μας υπέρ της ανάληψης κινδύνου», σημείωσαν σε σημείωμά τους.

Το κλίμα έγινε ξανά θετικό στις αγορές τις τελευταίες ημέρες εν μέσω ελπίδων ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό του, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Σε συνεχή άνοδο ο MSCI

Χθες, ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI συμπλήρωσε τη μεγαλύτερη τετραήμερη άνοδό του από τον Μάιο, εν όψει της ανακοίνωσης σήμερα των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η JPMorgan θεωρεί ότι μία σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού θα ήταν θετική για τις κυκλικές μετοχές και τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης, τις οποίες προτιμά μαζί με τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών και της Κίνας σε σχέση με τις «ακριβές» αμυντικές επιλογές. Συνιστά στους επενδυτές να αγοράζουν τις ενεργειακές μετοχές στην πτώση τους και παραμένει με επιθετικά υψηλές επενδύσεις στα commodities.

Οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed

«Πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα εξαλειφθεί από μόνος του καθώς θα υποχωρούν οι στρεβλώσεις και ότι η αντίδραση της Fed με τις αυξήσεις επιτοκίων της τάξης των 75 μονάδων βάσης ήταν υπερβολική. Θα δούμε πιθανόν μία διαφοροποίηση από τη Fed που θα είναι θετική για τις κυκλικές μετοχές», σημείωσαν οι αναλυτές.

Στη γραμμή της JPMorgan κινήθηκε και ο επικεφαλής για τις επενδύσεις της Oreana Financial Services. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία κινείται προς μία ομαλή προσγείωση, σημείωσε σε συνέντευξη που έδωσε, προσθέτοντας ότι «στο σενάριο αυτό, θεωρούμε ότι τα κέρδη μπορεί να είναι σχετικά καλά το επόμενο έτος στις ΗΠΑ».

Αν σου άρεσε κάνε