Περισσότεροι από 320.000 Ρώσοι κάνουν διακοπές στην Ελλάδα παρά τις κυρώσεις της ΕΕ

Περισσότεροι από 320.000 Ρώσοι κάνουν διακοπές στην Ελλάδα παρά τις κυρώσεις της ΕΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:47 Δημιουργία 26/08/22, 15:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Θεαματική αύξηση που «αγγίζει» τα επίπεδα του 2019, σημείωσε η ταξιδιωτική κίνηση στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2023 σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρωταγωνιστές στις αφίξεις αναδίχτηκαν οι Γερμανοί (αύξηση κατά 316,4%), οι Γάλλοι (αύξηση 315,4%), οι Αγγλοι (αύξηση κατά 1.251,9%) και οι Αμερικανοί (αύξηση 745,9%).

Το παράδοξο είναι ότι αφίχθησαν στη χώρα μας και 324.800 Ρώσοι τουρίστες, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 318,4% σε σύγκριση με τους ταξιδιώτες που έφτασαν πέρυσι στην Ελλάδα, όταν δεν είχε ξεκινήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και οι διεθνείς κυρώσεις στους Ρώσους τουρίστες.

Παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει τις ρωσικές πτήσεις από τον εναέριο χώρο της, οι Ρώσοι ταξιδιώτες εξακολουθούν να κάνουν τις διακοπές τους σε χώρες της Ευρώπης, άρα και στην Ελλάδα. Πώς συμβαίνει αυτό;

Απλά οι Ρώσοι τουρίστες συνήθως διασχίζουν τα βορειοδυτικά σύνορα της Ρωσίας προς τη Φινλανδία και από εκεί, κατευθύνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Ελσίνκι.

Από τη στιγμή που η Ε.Ε. απαγόρευσε τις πτήσεις, η Φινλανδία έχει γίνει η βασική «πύλη» εισόδου για τους Ρώσους τουρίστες, σύμφωνα με το AFP.

Η Φινλανδία σχεδιάζει να περιορίσει τις ρωσικές τουριστικές βίζες από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, οι Ρώσοι εξακολουθούν να μπορούν να εισέλθουν στη Φινλανδία με βίζες που έχουν εκδοθεί από άλλες χώρες της Ε.Ε., στην περιοχή Σένγκεν και από εκεί να ταξιδεύουν ανενόχλητοι σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Αν σου άρεσε κάνε