Έκκληση Κικίλια για διατήρηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με αφορμή το «Ναυάγιο»

Έκκληση Κικίλια για διατήρηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με αφορμή το «Ναυάγιο»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:50 Δημιουργία 10/08/22, 15:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν ώστε το ελληνικό τουριστικό προϊόν να παραμείνει σε πολύ υψηλό επίπεδο απηύθυνε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τη φωτογραφία από την παραλία «Ναυάγιο».

«Καταρχάς θέλω να σας πω ότι οι εικόνες σήμερα από το Ναυάγιο είναι αυτές μιας καθαρής παραλίας, οι οποίες τιμούν το δεύτερο σε επισκεψιμότητα τουριστικό αξιοθέατο στη χώρα. Εμένα δεν μου αρέσει να πετάγονται μπαλάκια ευθύνης δεξιά και αριστερά. Είναι προφανές ότι το κομμάτι της καθαριότητας ανήκει συνταγματικά και νομοθετικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος μου είναι ενωτικός και η δική μου παράκληση προς όλους είναι να μπορέσουμε με όποια προβλήματα υπάρχουν- εγώ καταλαβαίνω και τους δημοτικούς άρχοντες, τις εκάστοτε δυσκολίες που υπάρχουν αναφορικά με την αποκομιδή απορριμμάτων στα νησιά- όλοι μαζί, ομαδικά, εθνικά να δούμε αυτή την προσπάθεια. Δεν τιμούν τη χώρα αυτές οι εικόνες και δεν θα ήθελα να επαναληφθούν» είπε ο υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία εκσυγχρονισμού του τρόπου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την εφετινή πορεία του τουρισμού, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ο στόχος για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα έχει επιτευχθεί, καθώς η σεζόν ξεκίνησε τον Μάρτιο και θα τελειώσει στο τέλος του έτους, ενώ εξίσου έχει αποδώσει και η στρατηγική για την προσέλκυση high spenders ταξιδιωτών που δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά στις διακοπές τους, ενισχύοντας τις μικρές επιχειρήσεις και τη μέση ελληνική οικογένεια.

«Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου είχαμε περισσότερους από 1.000.000 επιβάτες από διεθνείς πτήσεις. Επιπλέον, η Ελλάδα κατάφερε το 2022 να έχει 40% παραπάνω αφίξεις από υψηλού επιπέδου ιδιωτικές πτήσεις σε σύγκριση με το 2019. Τον Ιούλιο, στα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του ’19, αυτό αποτελεί ρεκόρ. Η Χαλκιδική και η Πιερία, παρά την απώλεια των τουριστών από τη Ρωσία, έχουν ανακάμψει και έχουν 90%-95% πληρότητα στα καταλύματά τους κυρίως από Ρουμάνους και Σέρβους ταξιδιώτες. Άρα τα ταξίδια τα οποία κάναμε στα Βαλκάνια για να προσελκύσουμε ταξιδιώτες, απέδωσαν. Είμαστε νούμερο 1 προορισμός από τη Γαλλία εφέτος. Μας έχουν πιστέψει πολύ οι φίλοι μας οι Γάλλοι και έχουν αγκαλιάσει τη χώρα. Νούμερο 1 και από το Ισραήλ, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Και από την Αμερική οι αφίξεις έχουν αυξηθεί και όπως βλέπετε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα οι Αμερικανοί τουρίστες δεν ρωτούν πλέον καν πόσο κάνει κάτι πριν το αγοράσουν. Τα ξενοδοχεία- 4αστερα, 5αστερα, 6αστερα- είναι γεμάτα σε όλη την Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης στην εντυπωσιακή προσέλευση τουριστών που παρατηρείται εφέτος στην Ακρόπολη, ευχαριστώντας την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για τη συνεργασία, και επισημαίνοντας ότι η δημιουργία δύο γραμμών στις ουρές των εισιτηρίων για την διευκόλυνση του τουριστών που προέρχονται από κρουαζιερόπλοια, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αποφυγή της ταλαιπωρίας των 16.000 ταξιδιωτών που επισκέπτονται καθημερινά τον ιερό βράχο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε