«Attica. Culture in a Word»: Το νέο video της Περιφέρειας για τον πολιτιστικό τουρισμό στην Αττική

«Attica. Culture in a Word»: Το νέο video της Περιφέρειας για τον πολιτιστικό τουρισμό στην Αττική

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:53 Δημιουργία 08/07/22, 15:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ένα νέο video για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην Αττική, με τίτλο: «Attica. Culture in a Word», παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής στο διεθνές τουριστικό κοινό.

Πρόκειται για ένα θεματικό βίντεο, στόχος του οποίου είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση της τουριστικής ροής της Αττικής, χάρη στο πολύτιμο και μοναδικό πολιτιστικό αποτύπωμά της, με τα δεκάδες μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να βρίσκονται σε κάθε σημείο της.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι με το βίντεο αυτό "αναδεικνύουμε ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας που είναι ο πολιτισμός της, ο οποίος αποτελεί εκτός από σημαντική κληρονομιά με δυναμική και ένας σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης. Καλούμε τους επισκέπτες να έρθουν στην Αττική μας και να δουν από κοντά τα σπάνια μνημεία μας, να ξεναγηθούν στα μουσεία αλλά και στους σύγχρονους χώρους πολιτισμού, βιώνοντας από κοντά μία σπάνια πολιτιστική εμπειρία»."



Στο εν λόγω video, οι ταξιδιώτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας επισκέπτονται τους πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Αττική, και την ανακαλύπτουν μέσα από μια επική και ασφαλή διαδρομή 2500 ετών πολιτισμού. Το video δίνει έμφαση, όχι μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία του παρελθόντος, αλλά και στους σύγχρονους χώρους πολιτισμού, που εξελίσσονται και εμπλουτίζουν συνεχώς την πολιτιστική εμπειρία στην Αττική, όπως είναι η Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, κ.ά..

Αν σου άρεσε κάνε