Εν αναμονή καταβολής του Power Pass

Εν αναμονή καταβολής του Power Pass

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:10 Δημιουργία 08/07/22, 09:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να δουν τα χρηματικά ποσά να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι του Power Pass.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, οι αποζημιώσεις που προκύπτουν από τις επιπλέον χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 600 ευρώ, θα έχουν καταβληθεί έως και τις 15 Ιουλίου.

Ο υπουργός άφησε «παράθυρο» σε νέες παρεμβάσεις από το Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

Όπως ανέφερε, η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν πως μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

«Βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το 'μαξιλαράκι' πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε.

«Αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα, εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει "υποβολή αίτησης".

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.
- αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
- αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Αν σου άρεσε κάνε