Το 5ο τουριστικό brand στον κόσμο η Ελλάδα - Αύξηση 250% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Το 5ο τουριστικό brand στον κόσμο η Ελλάδα - Αύξηση 250% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:25 Δημιουργία 08/06/22, 15:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Με σχέδιο η Ελλάδα είναι το 5ο τουριστικό brand στον κόσμο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα νούμερα που καταγράφει η κρουαζιέρα στη χώρα.

«Τα στοιχεία από την κρουαζιέρα είναι εντυπωσιακά. Ενδεικτικά σύμφωνα με τον ΟΛΘ από 180% που ήταν η αύξηση στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων πριν από λίγες εβδομάδες πλέον η αύξηση είναι στο 250%», επισημαίνει.

Παράλληλα, ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το γιγαντιαίο «Noewegian Jade», έδεσε λίγο μετά το μεσημέρι στους προβλήτες του λιμανιού του Βόλου, αφήνοντας χιλιάδες τουρίστες να περιηγηθούν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Το Norwegian Jade με σημαία από τις Μπαχάμες, με μήκος σχεδόν 300 μέτρα και διαθέτοντας 14 καταστρώματα, επιβαίνουν κυρίως Αμερικανοί, Καναδοί και Βρετανοί τουρίστες.

Οι 2.550 επιβαίνοντες στο τεράστιο κρουαζιερόπλοιο ξεχύθηκαν στην αγορά, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα σημεία αναφοράς του Βόλου και πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να γευτούν τους μεζέδες στα παραδοσιακά τσιπουράδικα της περιοχής.

Το κρουαζιερόπλοιο προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, θα παραμείνει στο λιμάνι του Βόλου για 9 ώρες και θα αποπλεύσει αργά το βράδυ με προορισμό τη Μύκονο.

Αν σου άρεσε κάνε