Ηράκλειο: Τιμώμενος δήμος στην έκθεση τουρισμού Philoxenia στις 18-20 Νοεμβρίου

Ηράκλειο: Τιμώμενος δήμος στην έκθεση τουρισμού Philoxenia στις 18-20 Νοεμβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:06 Δημιουργία 15/04/22, 13:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τιμώμενος δήμος της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί στις 18- 20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα είναι το Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως επισήμανε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-Helexpo AE, «η επιλογή του δήμου Ηρακλείου ως τιμώμενου στην 37η Philoxenia δεν είναι τυχαία, αφού τα τουριστικά του χαρακτηριστικά συνάδουν με τον σκοπό και τη φιλοσοφία της έκθεσης για την ανάδειξη του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος της χώρας μας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, είπε πως «χάρη στη συνεργασία και τη συστηματική προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πλέον το Ηράκλειο αποτελεί έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό, που διαθέτει ό,τι χρειάζεται, για να γοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo AE, «το Ηράκλειο, η πύλη, η πρωτεύουσα και το οικονομικό κέντρο της Κρήτης, είναι μια πόλη όπου το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ, ιδιαίτερα ελκυστική για όσους θέλουν να ζήσουν ξεχωριστές και αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες. Σε κάθε γωνιά του μπορεί κανείς να θαυμάσει σημαντικά μνημεία μέσα από τα ίχνη "5 + 1" πολιτισμών, το μοναδικό ανάκτορο του βασιλιά Μίνωα ανάμεσα σε ελιές, αμπέλια και κυπαρίσσια και το αρχαιολογικό μουσείο με τη μοναδική συλλογή μινωικών έργων τέχνης. Παράλληλα, οι παραλίες του με τα κρυστάλλινα νερά, η μοναδική γαστρονομία του, βασισμένη στη γνωστή κρητική διατροφή και η παραδοσιακή μουσική του, συνοδευόμενη από τους κρητικούς χορούς, συνθέτουν το απόλυτο τουριστικό παζλ».

Αν σου άρεσε κάνε