Γ. Χατζηθεοδοσίου: Στόχος η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Στόχος η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:33 Δημιουργία 01/12/21, 13:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη συνάντησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ενώ θα συμμετάσχει και στην ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου μετέφερε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τους χαιρετισμούς της ελληνικής επιμελητηριακής κοινότητας, τονίζοντας ότι η παρουσία του στην Κύπρο είναι μια συμβολική και ουσιαστική επιβεβαίωση της πρόθεσης της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν την τουρκική προκλητικότητα ενώ σε οικονομικό επίπεδο γίνεται ταυτόχρονη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Παράλληλα ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε στον κ. Αναστασιάδη την πρόθεσή του για πιο άμεση σχέση και συνεργασία μεταξύ ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων, προς όφελος και των δύο οικονομιών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση της ελληνικής επιμελητηριακής κοινότητας και συμφωνήθηκε να εξεταστούν τρόποι για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, μέσω επιχειρηματικών συνεργειών.

Στη συνάντησή με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, συζητήθηκαν όλοι οι δυνατοί τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και Κύπρου προς όφελος των οικονομιών και των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημιουργία Διμερούς Επιμελητηρίου Ελλάδας-Κύπρου, στη διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ με τη συμμετοχή ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων, αλλά και στην υλοποίηση συντονισμένων ενεργειών ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεων, μέσω συνεργασίας με τις κυπριακές, να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά της Μέσης Ανατολής, και αντίστοιχα οι κυπριακές επιχειρήσεις, μέσω συνεργασίας με τις ελληνικές, να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά των Βαλκανίων.

Αν σου άρεσε κάνε