Έκτακτη σύσκεψη υπό το ΥΠΕΝ τη Δευτέρα για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος

Έκτακτη σύσκεψη υπό το ΥΠΕΝ τη Δευτέρα για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:50 Δημιουργία 19/11/21, 09:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος, υπό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο «τραπέζι» θα βρεθούν όλες οι παράμετροι που αφορούν τη λειτουργία του συστήματος, ώστε να συνεκτιμηθεί το επίπεδο της ασφάλειας τροφοδοσίας για τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Στην Ομάδα συμμετέχουν οι επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), οι διαχειριστές των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ), ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς αερίου (ΔΕΣΦΑ), καθώς και οι ηλεκτροπαραγωγοί.

Με τη στροφή των καταναλωτών στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση, τα κύματα ψύχους οδηγούν σε κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια, «δοκιμάζοντας» έτσι τις αντοχές του συστήματος. Ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, μέσα στο τρίμηνο από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο καταγράφεται η μεγαλύτερη ετήσια «επίδοση» για τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που διακινούνται μέσω του δικτύου μεταφοράς.

Αν σου άρεσε κάνε