Εγκύκλιος Πιτσιλή: Έτσι προσερχόμαστε στις εφορίες έως 22 Νοεμβρίου

Εγκύκλιος Πιτσιλή: Έτσι προσερχόμαστε στις εφορίες έως 22 Νοεμβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:36 Δημιουργία 12/11/21, 07:22
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Δυσκολεύουν οι συναλλαγές του κοινού στις εφορίες της χώρας, καθώς πλέον- και έως τις 22 Νοεμβρίου- οι πολίτες θα μπορούν να περνούν την είσοδο μόνο με το πιστοποιητικό του εμβολιασμού ανά χείρας, ή ειδάλλως με την επίδειξη μοριακού ή rapid test.

Ταυτόχρονα, πιο αυστηρά γίνονται τα μέτρα και για όσους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς, όπως όρισε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργος Πιτσιλής, θα είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση δύο rapid test κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα οποία θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο κ. Πιτσιλής:

Το κοινό εισέρχεται στις υπηρεσίες κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο των ακολούθων:

-πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή

-πιστοποιητικού νόσησης,

-βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για COVID- 19 από δημόσια ή ιδιωτική δομή (PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών). Οι ανήλικοι από 4 έως και δεκαεπτά ετών 17 ετών, δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test τελευταίου 24ωρου).

Κατά την επίδειξη των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων πριν την είσοδο στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ διενεργείται έλεγχος εγκυρότητας των βεβαιώσεων μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου https://covidfree.gov.gr/, όπου και παρέχονται οδηγίες για τη χρήση της.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας μεριμνά για την προμήθεια της βέλτιστης τεχνικής λύσης για την υλοποίηση των ανωτέρω, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου όπου πραγματοποιείται ο έλεγχος. Ενδεικτικά, προμήθεια κάρτας SIM κινητού τηλεφώνου με δεδομένα, ή συσκευής Wi Fi εφόσον στο χώρο της εισόδου της υπηρεσίας υπάρχει τηλεφωνική γραμμή.

Κατά την επίδειξη των ως άνω πιστοποιητικών και βεβαιώσεων πριν την είσοδο στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, πρέπει να γίνεται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Έτσι, διευκρινίζεται ότι κάθε υπηρεσία υποχρεούται προς διασφάλιση της δημόσιας υγείας να ορίζει και το προσωπικό που θα αναλάβει την εν λόγω υποχρέωση στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει προσωπικό φύλαξης (security) και να πραγματοποιείται απαρέγκλιτα ο ανωτέρω έλεγχος, ώστε το κοινό να εισέρχεται στις υπηρεσίες κατόπιν επίδειξης των ως άνω πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στην ΑΑΔΕ, οι οποίοι απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή με πάγια αντιμισθία ή με έμμισθη εντολή ή με οποιοδήποτε άλλη ιδιότητα (όπως πρακτική άσκηση) και οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, καθώς και με το συναλλασσόμενο κοινό, θα κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως. Το χρηματικό κόστος των rapid test αναλαμβάνει ο ίδιος ο υπάλληλος και όχι η υπηρεσία.

Εξαιρούνται από τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης οι υπάλληλοι, οι οποίοι:

-Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου,

-Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19 με μία δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους και επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης και εμβολιασμού, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου,

-Έχουν νοσήσει από COVID-19 χωρίς να έχουν παρέλθει 180 ημέρες από τη θετική διάγνωση και επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, ανεξαρτήτως του χρόνου ισχύος που αναγράφεται σε αυτό, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Αν σου άρεσε κάνε