Με 4 κλικ η κατάθεση πινακίδων ΙΧ

Με 4 κλικ η κατάθεση πινακίδων ΙΧ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:13 Δημιουργία 09/11/21, 08:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μόλις 4 κλικ στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myCAR αναλογούν σε όσους ιδιοκτήτες ΙΧ θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, ενώ η ανάρτηση των νέων τελών κυκλοφορίας βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Οι ιδιοκτήτες θα χρειαστεί να αφαιρέσουν τις πινακίδες και να τις κρατήσουν στο σπίτι τους.

Αν σε περίπτωση ελέγχου διαπιστωθεί ότι κάποιος κάτοχος έχει καταθέσει τις πινακίδες ηλεκτρονικά και το όχημα κινείται παράνομα, τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ με πρόσθετη καταβολή ποσού ίσου με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής τότε το πρόστιμο αυξάνεται σε 30.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης του ιδιοκτήτη ή του κατόχου του οχήματος για 3 χρόνια.

Τα βήματα

Μπαίνετε στην πλατφόρμα κι αφού πληκτρολογήσετε mycar.aade.gov.gr και περάσετε τους κωδικούς TAXISnet :

-επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία.

-καταχωρείτε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.

-δηλώνετε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.

-υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημα, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αν ο ιδιοκτήτης κατέχει περισσότερα από δύο οχήματα, θα πρέπει να επιλέξει τον αριθμό κυκλοφορίας για το οποίο επιθυμεί να καταθέσει τις πινακίδες.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση, που ο κάτοχος του oχήματος που έχει τεθεί σε ακινησία επιθυμεί να το θέσει σε κυκλοφορία.

Αν σου άρεσε κάνε