Προς τα 12 δισ. τα τουριστικά έσοδα - 12μηνη σεζόν το 2022

Προς τα 12 δισ. τα τουριστικά έσοδα - 12μηνη σεζόν το 2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:58 Δημιουργία 07/11/21, 13:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προς τα 12 δισ. ευρώ οδεύουν τα τουριστικά έσοδα τη φετινή χρονιά, με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να στοχεύει στον ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό, με ενδεικτική την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χάλκη, το πρώτο «πράσινο» νησί.

«Είναι σημαντικός και ο εναλλακτικός τουρισμός και η δυνατότητα να προσφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες μας τη δυνατότητα να επισκεφτούν 12 μήνες το χρόνο τη χώρα μας. Σε όλες τις ελληνικές Περιφέρειες, σε όλες τις πόλεις, στα χωριά και στα νησιά μας», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Open.

«Γι’αυτό και θα κάνουμε δύο καμπάνιες με τον ΕΟΤ φέτος. Μία για το χειμερινό τουρισμό και τα city breaks και μία για το «Sea, sun and sand», τον καλοκαιρινό τουρισμό. Αυτή είναι η βαριά μας βιομηχανία, αυτή είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε σκληρά τώρα, το φθινόπωρο και το χειμώνα, προκειμένου τα έσοδα να είναι αυτά που πρέπει, να στηρίξουμε την οικονομία μας και να δημιουργηθούν νέες, ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», τόνισε ο ίδιος.

Εστιάζοντας στα έσοδα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι η πρόβλεψη για φέτος για τον τουρισμό ήταν έσοδα 5-6 δις. ευρώ. «Αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ και νομίζω ότι οδεύουμε στα 12 δισ. ευρώ, σε μία χρονιά η οποία για κάποιες αγορές ξεκίνησε από τον Ιούλιο και μετά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το σθένος και τη διορατικότητα να προαναγγείλει τη φετινή τουριστική περίοδο από τις 14 Μαΐου με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και να δώσει προβλεψιμότητα στους ταξιδιώτες, σε ταξιδιωτικές και αεροπορικές εταιρείες. Το 2022 δεν θα κλείσουμε και θα έχουμε τουρίστες και επισκέπτες όλο τον χρόνο. Όπως είπα και σε όλες τις συνεντεύξεις μου στο Λονδίνο, στο CNBC, στο CNN, στους Financial Times, προτρέπω όσους θέλουν να ταξιδέψουν να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο οι μπρανταρισμένοι προορισμοί μας, οι πολύ γνωστοί, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη ή η Ρόδος. Τώρα είναι μία νέα εποχή που και αυτοί οι προορισμοί θα είναι γεμάτοι και θα “φωτίσουμε” στον κόσμο και άλλους πανέμορφους προορισμούς, χειμερινούς και καλοκαιρινούς», επεσήμανε ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε