Καταστήματα: Click away για όσους δεν κάνουν rapid ή pcr

Καταστήματα: Click away για όσους δεν κάνουν rapid ή pcr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:40 Δημιουργία 05/11/21, 13:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την επιλογή της μεθόδου του click away για τις αγορές τους από εμπορικά καταστήματα θα έχουν όσοι ανεμβολίαστοι πολίτες αρνούνται να κάνουν pcr ή rapid test για την είσοδό τους στα μαγαζιά, με βάση τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο.

«Δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα.

«Αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να "ασχοληθεί" με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή οι έμποροι ζητούν τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα νέα μέτρα λειτουργίας του λιανεμπορίου. Το σχετικό αίτημα, κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.

Στην επιστολή του ο εμπορικός σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων: «… η εξαγγελία των πρόσφατων μέτρων που αφορούν το λιανεμπόριο έχει αναστατώσει τον εμπορικό κόσμο, εν μέσω εκπτωτικής περιόδου και όλοι αναμένουν με αγωνία την Κοινή Υπουργική Απόφαση "Έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας".

Αν σου άρεσε κάνε