Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο η Περιφέρεια Αττικής

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο η Περιφέρεια Αττικής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:11 Δημιουργία 01/11/21, 13:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το μήνυμα ότι, η Αττική αποτελεί έναν ασφαλή κι ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, θα προτάξει η Περιφέρεια Αττικής, στην ιδιαίτερα σημαντική για την παγκόσμια τουριστική αγορά Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "WTMLondon 2021", που φέτος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. (Με φυσική παρουσία από 1 - 3 Νοεμβρίου και με ψηφιακή από 8-9 Νοεμβρίου).

Στην πρώτη φάση η οποία διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο "ExCeL" του Λονδίνου, η Περιφέρεια συμμετέχει ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) Ειδικές ενότητες της έκθεσης είναι αφιερωμένες στο βιώσιμο τουρισμό και τις ψηφιακές καινοτομίες στον ταξιδιωτικό και ξενοδοχειακό κλάδο.

Στο περίπτερό της, η Περιφέρεια να ενημερώσει πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού, δημοσιογράφων αλλά και επισκεπτών, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στην Αττική, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό. Ενδεικτικά, θα προβληθούν οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, μορφές θεματικού τουρισμού, (γαστρονομικός, πολιτιστικός κ.ά.) και δραστηριότητες, κατάλληλες για κάθε τύπο επισκέπτη και κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στην Αττική, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την έκθεση επισημαίνει ότι η Αττική εκπροσωπεί έναν σύγχρονο, 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές και πως στόχος της Περιφέρειας είναι να διεκδικήσει «την ταυτότητα του ελκυστικού τουριστικού προορισμού, δώδεκα μήνες το χρόνο».

Πάνω σε αυτή τη βάση, τονίζει «δημιουργούμε ένα ισχυρό brand και επαναπροσδιορίζουμε την τουριστική ταυτότητα όλης της Αττικής, αναδεικνύοντας τον πραγματικό της χαρακτήρα: μια αιώνια μητρόπολη του κόσμου, με «βαριά» ιστορική κληρονομιά, και συνάμα ένας σύγχρονος, κοσμοπολίτικος προορισμός, που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη προσφέροντάς του ασφάλεια, πολλές και ποιοτικές επιλογές, σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος. Γι' αυτόν τον λόγο, αξιοποιούμε το τουριστικό προϊόν μας ως εργαλείο μόνιμης οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος, δημιουργώντας συνθήκες προόδου και ευημερίας για τους κατοίκους της Αττικής, ενώ παράλληλα θα προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τη θετική εικόνα μας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε