Φυσικό αέριο: Ανοίγουν οι ρωσικές κάνουλες προς την Ευρώπη από τις 8 Νοεμβρίου

Φυσικό αέριο: Ανοίγουν οι ρωσικές κάνουλες προς την Ευρώπη από τις 8 Νοεμβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:34 Δημιουργία 27/10/21, 21:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εντολή στη Gazprom να αρχίσει να γεμίζει τις ευρωπαϊκές δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου από τις 8 Νοεμβρίου, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, οδηγώντας χαμηλότερα τις τιμές.

Η κίνηση θα «δημιουργήσει μια πιο ευνοϊκή κατάσταση για την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ίδιος διέταξε τον ρωσικό κολοσσό να επικεντρωθεί στο γέμισμα των υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης στη Γερμανία και την Αυστρία από τις 8 Νοεμβρίου, μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή στη Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ανέφερε ότι η εγχώρια επιχείρηση αναπλήρωσης των αποθεμάτων θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα από την 1 Νοεμβρίου που προβλεπόταν αρχικά. Η Gazprom έχει ως τώρα μεταφέρει πολύ μικρές ποσότητες φυσικού αερίου στις δεξαμενές αποθήκευσης στην Ευρώπη, σημείωσε.

Oι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, είναι αυτή τη στιγμή γεμάτες κατά 71%, σύμφωνα με στοιχεία από την Gas Infrastructure Europe.

Αν σου άρεσε κάνε