Ν. Παπαθανάσης: Σταθεροποίηση των τιμών στα προϊόντα διατροφής το επόμενο διάστημα

Ν. Παπαθανάσης: Σταθεροποίηση των τιμών στα προϊόντα διατροφής το επόμενο διάστημα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:16 Δημιουργία 11/10/21, 12:03
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Σταθεροποίηση» των τιμών καθώς η αυξανόμενη προσφορά θα καλύψει την ζήτηση και δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω αυξήσεις, βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε πως οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολλοί, ενώ υπενθύμισε πως ισχύει η ρήτρα για τη μη αύξηση του ποσοστού κέρδους μέχρι το τέλος του έτους. Πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις με παραβατική συμπεριφορά, τόνισε. Μάλιστα αναφερόμενος στη λειτουργία των λαϊκών αγορών υπογράμμισε ότι λειτουργούν υποδειγματικά όπως και εν μέσω πανδημίας. Σαφώς υπάρχουν αυξήσεις στην διατροφή εκτίμησε όμως, ότι το μέτρο της διατίμησης δεν βοηθάει όπως έχει αποδειχθεί και από την προηγούμενη εμπειρία.

Σχετικά με τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί εδώ -όπως και στην Ευρώπη- περίπου στο 3% καθώς το φαινόμενο είναι εξωγενές. Για το επίδομα θέρμανσης σημείωσε ότι μια οικογένεια τετραμελής θα λάβει κατά 60% αυξημένο επίδομα θέρμανσης και αναφερόμενος στα ενισχυτικά μέτρα της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη σε συνάρτηση με το τι μπορεί να δώσει η πολιτεία καθώς η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο ενός δημοσιονομικού στόχου.

Αν σου άρεσε κάνε