Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. στη Β. Εύβοια έως την Τρίτη

Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. στη Β. Εύβοια έως την Τρίτη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:13 Δημιουργία 10/10/21, 17:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού για το κομμάτι των παρεμβάσεων μετά τις πυρκαγιές, ανήγγειλε για την «χτυπημένη» και από τη σφοδρή κακοκαιρία Βόρεια Εύβοια κυβερνητικό κλιμάκιο, που πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή και συγκεκριμένα στα Βασιλικά και στην Αγία Άννα.

Η χρηματοδότηση έχει δρομολογηθεί για τις επόμενες ημέρες, Δευτέρα ή Τρίτη.

Η αυτοψία στις πληγείσες περιοχές έγινε από τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου.

«Η Πολιτεία όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα είναι δίπλα προς την αποκατάσταση αυτών των ζημιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και όλες τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή συνδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να κινητοποιηθούν περαιτέρω δυνάμεις, εφόσον χρειαστεί, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη βρίσκονται σε διασπορά, ενώ συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ και 7η ΕΜΑΚ με ομάδα Υποβρυχίων Διασώσεων και διασωστικές λέμβους, καθώς και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα.

Αν σου άρεσε κάνε