ΕΛΓΑ: Σε 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι μέχρι τώρα προκαταβολές των αποζημιώσεων για τη Μακεδονία

ΕΛΓΑ: Σε 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι μέχρι τώρα προκαταβολές των αποζημιώσεων για τη Μακεδονία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:35 Δημιουργία 24/08/21, 16:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε σχεδόν 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι προκαταβολές των αποζημιώσεων για τον παγετό που είχε πλήξει τις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και άλλων περιφερειακών ενοτήτων, που έχουν καταβληθεί από τις 12 Αυγούστου όταν και ξεκίνησε η πίστωσή τους, όπως γνωστοποίησε ο ΕΛΓΑ.

«Η διαδικασία της πληρωμής προκαταβολών συνεχίζεται, αφού όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού διεκπεραιώνονται άμεσα, αφού υπάρχει η απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα με τη διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Σε αναφορά του για τις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί σε μερικές περιοχές, ο ασφαλιστικός οργανισμός σημειώνει ότι αυτές οφείλονται «στη μη αποστολή πορισμάτων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, λόγω υπαρκτών δυσλειτουργιών συγκεκριμένων υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ».

Ο σχεδιασμός του οργανισμού είναι οι προκαταβολές να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου και η συνολική καταβολή των αποζημιώσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε