Αποζημιώσεις για τα καμένα σπίτια από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Αποζημιώσεις για τα καμένα σπίτια από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:19 Δημιουργία 04/08/21, 17:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη, ύστερα από την κυβερνητική σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους πληγέντες από τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη αναμένεται να δοθεί οικονομική στήριξη ύψους από 600 έως και 6.000 ευρώ για την αποκατάσταση της οικοσκευής, ενώ θα χορηγηθούν και άτοκα δάνεια για να ξαναχτιστούν τα καμένα σπίτια.

Σημειώνεται ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Θα συμμετέχουν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος και ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.


Αν σου άρεσε κάνε