Freedom pass: Ποιούς αφορά, πώς εκδίδεται και πού χρησιμοποιείται

Freedom pass: Ποιούς αφορά, πώς εκδίδεται και πού χρησιμοποιείται

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:15 Δημιουργία 28/06/21, 12:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Κερδίζουμε τη μάχη, αλλά μένουμε σε επιφυλακή, με «όπλο» τους εμβολιασμούς», είναι το μήνυμα, που έστειλε ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ανακοινώνοντας την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ, freedom pass, για τους νέους ηλικιών 18-25 ετών, που έχουν εμβολιαστεί ήδη με την πρώτη δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα «παράθυρο ελευθερίας».

Η κάρτα θα αφορά τους γεννημένους από το 1996-2003, θα χρησιμοποιείται για εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, μουσεία κ.λπ.

Θα ενεργοποιείται μέσω του ΑΜΚΑ και θα αφορά εμβολιασμένους τη φετινή χρονιά, θα αξιοποιείται μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει, για όποιον το επιθυμεί, και φυσική μορφή, ενώ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση, η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e shops, αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι κ.ά.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να σπεύσουν να εμβολιαστούν, προστατεύοντας αυτούς, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο, ανοίγοντας, παράλληλα, ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας για αυτούς.

Αν σου άρεσε κάνε