Πήρε παράταση η προθεσμία για την επιδότηση πάγιων δαπανών

Πήρε παράταση η προθεσμία για την επιδότηση πάγιων δαπανών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:36 Δημιουργία 16/06/21, 18:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπαγωγή στο μέτρο ενίσχυσης με την επιδότησης των πάγιων δαπανών έως τις 2 Ιουλίου και της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για όλους τους κύκλους της «επιστρεπτέας προκαταβολής» έως τις 16 Ιουλίου, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η ΚΥΑ ΓΔΟΥ504/28.5.2021 (ΦΕΚ Β΄ 2236) και η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την α’ φάση στο πρόγραμμα των πάγιων δαπανών παρατείνεται έως τις 2 Ιουλίου, προκειμένου να παρασχεθεί επιπλέον χρόνος στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι, οι ήδη υποβληθείσες αιτήσεις από επιχειρήσεις έχουν φθάσει στις περίπου 62.500, εκ των οποίων περίπου 43.000 είναι φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται, αναφέρουν από το υπουργείο, για επίπεδο που ανταποκρίνεται στους αρχικούς υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την περίμετρο των δικαιούχων. Ενώ, η παράταση δεν θα επηρεάσει τον αρχικό σχεδιασμό, σύμφωνα με τον οποίο έως το τέλος του Ιουλίου θα έχει προχωρήσει και η β’ φάση και θα έχει χορηγηθεί η στήριξη που θα προκύψει για τους δικαιούχους.

Παράλληλα, με σχετικές αποφάσεις θα παραταθεί έως τις 16 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για όλους τους κύκλους της «επιστρεπτέας προκαταβολής. Η υποβολή των δικαιολογητικών θα διενεργηθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, μέσω σχετικής εφαρμογής η οποία αναμένεται να ανοίξει άμεσα.

Αν σου άρεσε κάνε