Αύξηση 3,3% «βλέπουν» οι εξαγωγικές επιχειρήσεις

Αύξηση 3,3% «βλέπουν» οι εξαγωγικές επιχειρήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:11 Δημιουργία 31/05/21, 13:09
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Προσδοκία ότι η αξία των εξαγωγών για αγαθά θα παρουσιάσει αύξηση 3,3% εφέτος σε σχέση με το 2020, εκφράζουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Η κατηγορία προϊόντων στην οποία οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις προσδοκούν ότι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της αξίας των εξαγωγών τους, είναι η κατηγορία «Ορυκτά καύσιμα, λιπαντικά κ.λπ.», κατά 15,1%. Ενώ, θεωρούν ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση θα καταγραφεί για την κατηγορία «Μηχανήματα και υλικό μεταφορών», κατά 10,9%.

Οι τρεις κυριότερες χώρες στις οποίες οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν εξαγωγές αγαθών εφέτος, είναι η Γερμανία, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Σημειώνεται ότι, τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την 1η εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τις προσδοκίες των εξαγωγικών επιχειρήσεων, για την ποσοστιαία μεταβολή της αξίας εξαγωγών σε αγαθά και η οποία αντιστοιχεί σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις επιχειρήσεις κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2020- Ιανουαρίου 2021.

Αν σου άρεσε κάνε