Σ. Ζαχαράκη - Άνοιγμα τουρισμού: Αισιοδοξία για κρατήσεις «τελευταίας στιγμής»

Σ. Ζαχαράκη - Άνοιγμα τουρισμού: Αισιοδοξία για κρατήσεις «τελευταίας στιγμής»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:29 Δημιουργία 12/04/21, 16:03
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, αλλά και την πορεία των κρατήσεων αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως προς το παρόν, οι κρατήσεις είναι χαμηλά όμως, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον, ενώ δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξη, καθώς αναμένονται οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Όπως διευκρίνισε, οι τουρίστες θα εισέρχονται στη χώρα μας αποκλειστικά με εμβολιασμό, πιστοποιητικό αλλά και αρνητικά τεστ, ενώ σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται προς την κατεύθυνση του πιστοποιητικού εμβολιασμού (green pass), το οποίο είναι μια πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα μας και με οδικό τρόπο.

Η υφυπουργός, τόνισε πως τα πρωτόκολλα της λειτουργίας των επιχειρήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ίσως και εντός της εβδομάδας. Όπως είπε και πέρσι υπήρξε μια εξαιρετικά καλή εφαρμογή των μέτρων από τις επιχειρήσεις. Ενώ υπογράμμισε, πως οι περιορισμοί που είναι σε ισχύ τώρα, αφορούν και στους τουρίστες. Πρόσθεσε, πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος όπως εξήγησε, κράτησε πέρσι όρθια την οικονομία και τον κλάδο.

Εκτός από τα νησιά, η υφυπουργός αναφέρθηκε και στον τουρισμό της Αθήνας. Όπως τόνισε, θα υπάρξουν σχετικές καμπάνιες δίνοντας έμφαση στον θεματικό τουρισμό. Παράλληλα, αποκάλυψε πως στο Ταμείο Ανάκαμψης μπήκανε προγράμματα που ενισχύουν τον γαστρονομικό τουρισμό, ιαματικό, ευεξίας και εναλλακτικό. Όσο γίνεται διανθίζεται το προϊόν όλο και περισσότερο.

Αν σου άρεσε κάνε