Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαϊα - Ανεβάζουν ρολά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαϊα - Ανεβάζουν ρολά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:54 Δημιουργία 09/04/21, 18:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κλειστά τα καταστήματα στην Κοζάνη - Καταργείται το όριο των 20 ατόμων - Ποιες περιοχές περνούν στο «βαθύ κόκκινο» - Δεν ανοίγουν πολυκαταστήματα και εμπορικά

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αχαΐα με click inside και click away και στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι τα καταστήματα στην Κοζάνη θα παραμείνουν κλειστά.

Ακόμη, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, στο «βαθύ κόκκινο» περνά από αύριο το πρωί της περιφερειακής κοινότητας Κω και του δήμου Ήλιδας.

Την ίδια ώρα, από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο» περνούν από τη Δευτέρα η περιφερειακή κοινότητας Αιτωλοακαρνανίας, η περιφερειακή κοινότητα Αργολίδος, μέρος της περιφερειακής κοινότητας Φθιώτιδας, με εξαίρεση τον Δήμο Λαμιέων και του δήμου Λοκρών.

Επίσης, κατεβαίνουν επίπεδο οι δήμοι Κατερίνης, Αστυπάλαιας και Σκιάθου.

Τέλος, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, εξαιρούνται ωστόσο, τα καταστήματα OPAP Play και OPAP VTLs.

Στο μεταξύ, μικρές αλλαγές θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα και στη λειτουργία του λιανεμπορίου στην Αττική (σ.σ. θα ισχύσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα). Συγκεκριμένα, καταργείται το ανώτατο όριο των 20 πελατών ανά κατάστημα, ανεξαρτήτως επιφάνειας, και πλέον ισχύουν τα εξής:

-Για τα καταστήματα έως 500 τ.μ.: Αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ.

-Για τα καταστήματα άνω των 500 τ.μ.: Αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. για τα πρώτα 500 τ.μ. + 1 άτομο ανά 100 τ.μ. για τις επιφάνειες πέραν των 500 τ.μ.

Όσον αφορά τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, η απαγόρευση λειτουργίας παρατείνεται και την επόμενη εβδομάδα σ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Αν σου άρεσε κάνε