Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:09 Δημιουργία 29/03/21, 15:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διπλάσιος ο λογαριασμός των μέτρων για το 2021

Στα 14 δισ. ευρώ ανεβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων στήριξης για το 2021, με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, κκ. Σταϊκούρα και Χατζηδάκη να ανακοινώνουν την παράταση των παρεμβάσεων και για τον Απρίλιο.

«Το συνολικό κόστος των μέτρων αναμένεται να υπερβεί σε πλήρη εξέλιξη τα 14 δισ. ευρώ για το 2021, διπλάσιο από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

Πιο αναλυτικά, όλο το πακέτο μέτρων στήριξης του Απριλίου, όπως είχε γράψει και το «Xrimaonine.gr» νωρίτερα τη Δευτέρα, έχει ως εξής:

1. Για τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών και τον Απρίλιο και μεταφέρεται στο τέλος της ρύθμισης.

2. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα δικαιούνται και για τον μήνα αυτόν υποχρεωτική αναστολή ενοικίου στα επαγγελματικά τους ακίνητα. Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα καταβληθεί αποζημίωση στο 80% και το 60% αντίστοιχα, τόνισε.

Συνεχίζεται για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ η μείωση ενοικίου κατά 40%.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβασή τους τίθεται σε αναστολή δίνεται έκπτωση ενοικίου 40% για την κύρια κατοικία.

3. Δρομολογείται η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων εντός του Απριλίου, τόσο για το Φεβρουάριο όσο και για το Μάρτιο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

4. Παρατείνονται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι προθεσμίες εμφάνισης και πληρωμής επιταγών και συναλλαγματικών κατά 30 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία.

Οι ωφελούμενοι από τις δράσεις μόνο του υπουργείου Εργασίας ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια, δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Τα μέτρα για τον Απρίλιο έχουν κόστος 695 εκατ. ευρώ.

1) Διατηρείται η αναστολή σύμβασης εργασίας. 534 ευρώ μηνιαίως η αποζημίωση των εργαζομένων. Καλύπτονται από το κράτος οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές. Συνεχίζεται η χρησιμοποίηση της διευρυμένης λίστας ΚΑΔ Μαρτίου. Το κόστος των αναστολών είναι 330 εκατ. ευρώ. Δίνεται Δώρο Πάσχα επί της αποζημιώσεως ειδικού σκοπού. Το κόστος είναι 210 εκατ. ευρώ.

2) Επιδοτούνται ασφαλιστικές εισφορές στον ξενοδοχειακό κλάδο.

3) Οι καλλιτέχνες θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τον Μάρτιο.

4) Συνεχίζεται η επιδότηση του πολιτισμού για κενές θέσεις σε θέατρα, συναυλιακούς χώρους κτλ έως και τον Μάρτιο. Το κόστος των επιπλέον τριών μηνών ανέρχεται σε 19 εκατ. ευρώ.

5) Ξεναγοί και άλλα ειδικά επαγγέλματα θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού.

6) Παράταση δύο μηνών στα επιδόματα ανεργίας, που έληγαν τον Μάρτιο.

7) Επεκτείνεται το μέτρο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως και τον Ιούνιο του 2021.

Αν σου άρεσε κάνε