Άνοιγμα δραστηριοτήτων με testing τον Απρίλιο

Άνοιγμα δραστηριοτήτων με testing τον Απρίλιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:53 Δημιουργία 26/03/21, 16:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επιστροφή στα θρανία την 5η Απριλίου για μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων και άνοιγμα εστίασης-τουρισμού με αυξημένο testing - Παράταση των περιοριστικών μέτρων - Ενημέρωση Κοντοζαμάνη για τα ατομικά rapid

Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου με παράλληλο testing κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή, για να αξιολογήσει τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται και η επαναφορά των διαδημοτικών μετακινήσεων, επίσης από τις 5 Απριλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τη διενέργεια υποχρεωτικών selfs tests για τους εργαζόμενους μελετάται να επαναλειτουργήσουν οι κλάδοι εστίασης και τουρισμού.

Τα τεστς θα διενεργούνται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα θα δηλώνονται στην ειδική πλατφόρμα, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να τα αναρτούν σε εμφανές σημείο των καταστημάτων τους.

Ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης μελετούν το σχέδιο, ώστε να ανοίξει η εστίαση σταδιακά μέσα στον επόμενο μήνα ή μετά το Πάσχα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πορεία των εμβολιασμών.

Στο μεταξύ, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κατά τη σημερινή ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, με τον κ. Κοντοζαμάνη να παρέχει πληροφορίες γύρω από τα ατομικά rapid tests, που θα βρίσκονται στα φαρμακεία από τέλη του μήνα.

Τη στιγμή που το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση, «χτυπώντας» ανελέητα το ΕΣΥ, όπου επικρατούν εμπόλεμες συνθήκες, ο κυβερνητικός σχεδιασμός χαλάρωσης των μέτρων έχει για την ώρα «παγώσει».

Στο πλαίσιο αυτό, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είναι εκτός ατζέντας και μετατίθεται για τον Απρίλιο.

Σημειώνεται πως χθες, καταγράφτηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στις ΜΕΘ, με 706 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας. Παράλληλα, σημειώθηκαν 2.588 νέα κρούσματα, 52 θάνατοι και 439 εισαγωγές, με τον μέσο όρο του επταημέρου να αφορά 480 ασθενείς.

Αν σου άρεσε κάνε