Lockdown: Επόμενο βήμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Lockdown: Επόμενο βήμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:07 Δημιουργία 22/03/21, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στο τραπέζι η επανεκκίνηση του κλάδου την επόμενη Δευτέρα - Το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου η επιστροφή στα θρανία για τα Λύκεια - Στόχος ο εμβολιασμός των άνω των 60 και των ευπαθών ομάδων έως τα τέλη Απριλίου

Τη στάση των πολιτών ως προς το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς που αποφασίστηκε την Παρασκευή, περιμένουν να δουν στην κυβέρνηση, για να αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα επανεκκίνησης κλειστών κλάδων.

Πολλά θα εξαρτηθούν, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, από την αυτοπειθαρχία που θα επιδείξουν όλοι και εφόσον δεν υπάρξει ένταση στις μετακινήσεις και συνωστισμός, τότε προς το τέλος της εβδομάδας θα συζητηθεί ουσιαστικά το δεύτερο και μεγαλύτερο βήμα, που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα του λιανεμπορίου την προσεχή Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, συγκεκριμένη ημερομηνία επανέναρξης της δια ζώσης διδασκαλίας δεν υπάρχει ακόμη, καθώς όλοι περιμένουν να δουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, μετά από αυτή την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε σκέψη για άνοιγμα των σχολικών μονάδων θα γίνει για το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, ξεκινώντας από τα Λύκεια.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του (Βήμα) δήλωσε ότι βασικός στόχος παραμένει μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι πάσχοντες από κάποιο βαρύ νόσημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και θα βγούμε νικητές».

Εκτίμησε ότι «παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες» και πρόσθεσε ότι «εάν η Ελλάδα είχε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους, σήμερα θα θρηνούσαμε τα διπλάσια θύματα».

Τέλος, υπερασπίστηκε τις πολιτικές επιλογές του στο θέμα της επίταξης του ιδιωτικού ιατρικού τομέα, και τόνισε ότι «εάν είχαμε σπεύσει να κάνουμε αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση από τον περασμένο Απρίλιο, θα είχαμε κάνει επιτάξεις χωρίς να τις χρειαζόμασταν τότε, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια».

Αν σου άρεσε κάνε