«Φτερά έκαναν» 5,7 εκατ. θέσεις εργασίας στο πρώτο 3μηνο της πανδημίας

«Φτερά έκαναν» 5,7 εκατ. θέσεις εργασίας στο πρώτο 3μηνο της πανδημίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:20 Δημιουργία 12/03/21, 13:17

«Χασούρα» 5,7 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη καταγράφτηκε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Eurofound, το οποίο εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, δήλωσε ότι η απασχόληση σε ολόκληρο το μπλοκ μειώθηκε κατά 2,4% μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2019 και του δεύτερου τριμήνου του 2020.

Οι νέοι επλήγησαν περισσότερο από την πτώση της απασχόλησης.

Υπήρξε επίσης διαχωρισμός όσον αφορά το φύλο. «Ενώ η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση 2008-2010 ήταν χτύπημα για τους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών που κυριαρχούν οι άνδρες, η πανδημία Covid-19 επηρέασε κυρίως τους τομείς τροφίμων και ποτών, ταξιδιών και τουρισμού, τέχνης και ψυχαγωγίας που κυριαρχούν περισσότερο από γυναίκες», σημείωσε το Eurofound στην έκθεσή του.

Η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ιταλία ήταν οι χώρες της ΕΕ που αντιμετώπισαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στην απασχόληση, ενώ μικρότερες χώρες όπως το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία ήταν πιο ανθεκτικές. Η απασχόληση στη Μάλτα αυξήθηκε.

Αν σου άρεσε κάνε