Χ. Θεοχάρης: Έως τις 14 Μαϊου «ανοίγει» ο τουρισμός

Χ. Θεοχάρης: Έως τις 14 Μαϊου «ανοίγει» ο τουρισμός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:32 Δημιουργία 09/03/21, 15:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαϊου έκανε λόγο ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ITB, όπου παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης και το πλαίσιο της επαναλειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας.

Ειδικότερα, με βάση αυτό, όπως σημείωσε ο υπουργός:

- Οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι, εάν πριν ταξιδέψουν, είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αντισώματα ή αρνητικό τεστ.

- Όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Μια σημαντική διαφορά είναι η χρήση rapid tests. Αυτό σημαίνει ότι η καραντίνα θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως.

- Όλες οι ανάγκες υγείας, νοσηλεία κ.λπ. - που σχετίζεται με το Covid - θα παρέχονται από το Ελληνικό Δημόσιο χωρίς κόστος στους τουρίστες.

- Όλοι οι κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες, θα ισχύουν για τους τουρίστες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης, «θα ενισχύσουμε τις δομές του συστήματος υγείας μας σε όλους τους προορισμούς, όπως κάναμε πέρυσι, παρέχοντας διαβεβαίωση για τη σωστή φροντίδα στους πολίτες και στους επισκέπτες».

Ο υπουργός τόνισε ότι «δίνουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ατόμων που εξυπηρετούν τους τουρίστες, των ατόμων που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο».

«Έχοντας υπόψη αυτά τα πρωτόκολλα, φιλοδοξούμε να ανοίξουμε έως τις 14 Μαΐου. Μέχρι τότε, θα καταργήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς, καθώς το επιτρέπουν οι υγειονομικοί παράγοντες», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε τους κανόνες μας στις αρχές Απριλίου με την ΕΕ και άλλες χώρες με υψηλό εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ. Όσον αφορά το 2021, στην Ελλάδα είμαστε κάτι περισσότερο από αισιόδοξοι», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε