Χ. Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία άντεξε

Χ. Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία άντεξε

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:03 Δημιουργία 05/03/21, 13:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ελληνική οικονομία άντεξε, αν και κλυδωνίστηκε ισχυρά μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρων υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών δυσκολιών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για το ΑΕΠ το 2020 που, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μειώθηκε 8,2%.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ποσοστό αυτό είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις (λόγω τόσο της αναθεώρησης του προηγούμενου τριμήνου, όσο και της καλής- σχετικά- εικόνας του δ’ τριμήνου, το οποίο σε σχέση με το γ’ φαίνεται μάλλον να παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη) και τα στοιχεία πιστοποιούν την ορθότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. Πολιτική, που περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Όπως παράλληλα δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, «και το 2021, έως σήμερα, είναι μια δύσκολη χρονιά. Οι προκλήσεις πολλές και μεγάλες. Όμως μπορούμε να είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι, αφού με τη βοήθεια της επιστήμης χτίζουμε, με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς μέσω των εμβολιασμών, “τείχος” προστασίας. Έτσι, η κοινωνική και οικονομική ζωή θα επανέλθει στην κανονικότητα».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «σε αυτές τις συνθήκες, με αποτελεσματικές, κοινωνικά ευαίσθητες και δίκαιες οικονομικές πολιτικές, καθώς και την επικείμενη έναρξη της εισροής πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα εργαστούμε για να άρουμε, με γρήγορους ρυθμούς, τις συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης. Συνεχίζουμε, με πίστη στην προοπτική της πατρίδας, ευθύνη έναντι όλων των πολιτών, σχέδιο, σκληρή δουλειά, ψυχραιμία και δικαιοσύνη. Έτσι ώστε όλοι μαζί, κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις, να ανακάμψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, και να θέσουμε τις βάσεις για υψηλή, διατηρήσιμη, έξυπνη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη».

Αν σου άρεσε κάνε