Οκονομικό Επιμελητήριο: Να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες οι φοροτεχνικοί

Οκονομικό Επιμελητήριο: Να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες οι φοροτεχνικοί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:43 Δημιουργία 18/02/21, 17:41

Με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας ζητά την πρόσβαση των λογιστών-φοροτεχνικών στις δημόσιες υπηρεσίες, όταν απαιτείται.

Ο κ. Κόλλιας επικαλείται την εγκύκλιο 2343/8-2-2021 του υπουργείου Εσωτερικών για τους δικηγόρους, η οποία προβλέπει ότι εξυπηρετούνται στις δημόσιες υπηρεσίες κατά προτεραιότητα

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΕΕ, «στη συγκεκριμένη εγκύκλιο δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για τους λογιστές-φοροτεχνικούς. Είναι επιτακτική ανάγκη η επικοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις η μετάβασή τους στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (ΔΟΥ, ΚΕΠ, ΟΑΕΔ, υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ κ.α.)».

Ο κ. Κόλλιας σημειώνει, ακόμη, ότι βασικός κανόνας για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος είναι να διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και να μην υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας.

«Είναι ένα δίκαιο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί, προκειμένου οι λογιστές-φοροτεχνικοί να διεκπεραιώσουν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά τις αυξανόμενες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των φορολογουμένων», καταλήγει.

Αν σου άρεσε κάνε