Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα πληρωθούν στους δικαιούχους

Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα πληρωθούν στους δικαιούχους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:07 Δημιουργία 13/02/21, 11:39

Ανοίγει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων στις αιτήσεις με διαθήκη.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA, η δικηγόρος και εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη, υπενθύμισε ότι στις 8 Φεβρουαρίου έγινε η πληρωμή σε 63.207 κληρονόμους, ενώ 30.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν. Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των αναδρομικών σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη θα γίνει στις 12 Απριλίου.

Για τις αιτήσεις που δεν εκκαθαρίστηκαν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία τα οποία καταχώρισαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν επίσης 5.781 αιτήσεις κληρονόμων β’ βαθμού για τις οποίες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή που είναι στις 10 Απριλίου 2021.

Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά που ζητούνται στις περιπτώσεις των αιτήσεων επιστροφής αναδρομικών από κληρονόμους βρίσκονται στο site του e-ΕΦΚΑ.

Αν σου άρεσε κάνε