Αδ. Γεωργιάδης: Ένας κάποιος τζίρος καλύτερος του μηδενός

Αδ. Γεωργιάδης: Ένας κάποιος τζίρος καλύτερος του μηδενός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:28 Δημιουργία 19/12/20, 13:26

«Ένας κάποιος τζίρος είναι καλύτερος του μηδενός» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, σχολιάζοντας τη δυσαρέσκεια των καταστηματαρχών για τα κλειστά μαγαζιά τους.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το αίτημα πολλών επιχειρηματιών να ανοίξει το λιανεμπόριο και να λειτουργήσει με ραντεβού απορρίφθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιουλόγων, ακριβώς γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γεμίσουν οι δρόμοι και να σημειωθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος δοκίμασε το σύστημα του click away, προκειμένου να ελέγξει τη λειτουργία του κι έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι τα παράπονα που γίνονται από τους επιχειρηματίες, δεν είναι γιατί δε δουλεύει το σύστημα, αλλά γιατί δεν ανοίγουν τα καταστήματά τους.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, έχει παρθεί η απόφαση να μη ρισκάρουμε την πανδημία. «Έχουμε πετύχει να έχουμε έναν κάποιο τζίρο, αλλά είναι καλύτερος του μηδενός», είπε χαρακτηριστικά. «Χρειάζεται χαμόγελο και καλή διάθεση», συμπλήρωσε.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα χρέη που δημιουργούνται εν καιρώ πανδημίας και καραντίνας, υποστήριξε πως όλα αυτά θα συζητηθούν με τον τελικό λογαριασμό και όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα. «Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε