Έρχεται ρύθμιση για παραβίαση του lockdown από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες

Έρχεται ρύθμιση για παραβίαση του lockdown από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:21 Δημιουργία 11/12/20, 10:16

Ρύθμιση, εντός της ημέρας, με την οποία θα κλείνει η «πόρτα» σε παραβιάσεις του lockdown από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι μεγάλες αλυσίδες άνοιξαν τα καταστήματά τους, ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι με το πρόσχημα του τιμολογίου παραβιάζεται η απαγόρευση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε εξαιρέσει τη χονδρική από τις απαγορεύσεις, κι από την ώρα που επιτρέπεται το ηλεκτρονικό εμπόριο κι οι παραγγελίες από απόσταση έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα προμήθειας υλικών. Πράγματι, ορισμένοι έχουν κάνει κατάχρηση, θα υπάρξει σήμερα ρύθμιση που θα κλείνει την ‘’πόρτα’’ δημιουργώντας πιο καθαρό τοπίο.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω σε επιχειρηματία/επαγγελματια την αίσθηση ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του ενός ή κατά του αλλού προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιοι στη διαχείριση δύσκολης κατάστασης» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αν σου άρεσε κάνε