Πράσινο φως των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων

Πράσινο φως των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:56 Δημιουργία 10/12/20, 17:19

Την έγκριση της για το άνοιγμα μόνο των βιβλιοπωλείων και των κομμωτηρίων στην Ελλάδα για την περίοδο των Χριστουγέννων έδωσε την Πέμπτη η επιτροπή του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

H άρση των περιοριστικών μέτρων για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ξεκινά τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, αναφέρεται στην πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή στην εισήγησή της τονίζει πως στην περίπτωση που εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα λειτουργίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία), ενώ το click away να γίνεται αυστηρά και μόνο κατόπιν με ραντεβού.

Παράλληλα οι ειδικοί ήταν αντίθετοι στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα την λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, αύριο το μεσημέρι, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στις 11:00

Στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο.

Αν σου άρεσε κάνε