Πυρά Χαρίτση κατά της ΝΔ για έλλειψει κοινωνικών δαπανών στον προϋπολογισμό του 2021

Πυρά Χαρίτση κατά της ΝΔ για έλλειψει κοινωνικών δαπανών στον προϋπολογισμό του 2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 09/12/20, 15:07

Για «εμμονή στο αντικοινωνικό πρόγραμμα που έχει υιοθετήσει από τον Ιούλιο του 2019» κατηγορεί την κυβέρνηση, σε συνέντευξή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίστης, μιλώντας στην εφημερίδα «Kede News», επεσήμανε ότι «άφησε αθωράκιστα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επιβαρύνοντας κατά πολύ την δύσκολη υγειονομική κατάσταση», ενώ «εγκατέλειψε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά στην τύχη τους».

«Η αναστολή των υποχρεώσεων για λίγους μήνες και ο νέος δανεισμός, είναι προδήλως ανεπαρκή μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων και δη των μικρομεσαίων, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον αφανισμό» συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ στον τομέα της υγείας «η κυβέρνηση οδηγεί το ΕΣΥ σε κατάρρευση, με τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν με 5.500 λιγότερο προσωπικό σε σύγκριση με πέρυσι», ενώ «οι ΜΕΘ δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του δεύτερου κύματος της πανδημίας».

«Τόσο το σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2021 όσο και το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη μεγάλη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζουμε» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Στον μεν Προϋπολογισμό προβλέπονται μηδενικές δαπάνες για μια σειρά από κρίσιμους τομείς, στο δε σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης η ιδιωτικοποίηση δημόσιων δομών και υπηρεσιών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ακόμη και στην περίπτωση του ΕΣΥ», προσθέτει.

Στο μεταξύ ο βουλευτής κάνει λόγο για «απαξίωση της αυτοδιοίκησης, οικονομική εξαθλίωση των ΟΤΑ και πάγωμα εκατοντάδων κρίσιμων για τις τοπικές κοινωνίες έργων, από μία κυβέρνηση θα έφερνε, υποτίθεται, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις». «Κατήργησαν εν μία νυκτί τον ‘Φιλόδημο’, ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση κρίσιμων έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι «στο τέλος του 2018 οι Περιφέρειες χρηματοδοτήθηκαν με 655 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ στο τέλος του 2019 ήταν μόλις 250 εκ. ευρώ».

«Η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης, συγκεκριμένης, ρεαλιστικής αλλά και ριζοσπαστικής πρότασης για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι κάτι που ήδη κάνουμε, σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα δύσκολα και να αναλάβει ιστορικές ευθύνες. Θα το πράξει ξανά όταν χρειαστεί», καταλήγει ο τομεάρχης Ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε