Κανόνας το επίδομα των 534 ευρώ για τους εργαζόμενους, τόνισε ο Βρούτσης

Κανόνας το επίδομα των 534 ευρώ για τους εργαζόμενους, τόνισε ο Βρούτσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 02/12/20, 12:05

Απαντήσεις στην κριτική για την επαναφορά του επιδόματος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας στα 534 ευρώ επιχείρησε να δώσει την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο Open ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θα δοθεί άλλο 800άρι στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. «Το επίδομα 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου. Ο κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «με νύχια και με δόντια» να στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ενώ αναφορικά με το δώρο Χριστουγέννων επανέλαβε ότι θα κατατεθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την εφαρμοζόμενη οικονομική της πολιτική, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος καθώς δεν ψηφίζει ένα διαρθρωτικό μέτρο υπέρ των εργαζομένων». Ξεκαθάρισε επίσης ότι το επίδομα ανεργίας και γενικά τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν θα επηρεαστούν. «Η σκόπιμα αλλοιώνουν την αλήθεια ή δεν ξέρουν να διαβάζουν», σημείωσε.

Τέλος αναφορικά με τις συντάξεις, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη μείωσης ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις.

Αν σου άρεσε κάνε