Γ. Βρούτσης: Επεκτείνεται το έκτακτο επίδομα - Ποιες ειδικότητες περιλαμβάνονται

Γ. Βρούτσης: Επεκτείνεται το έκτακτο επίδομα - Ποιες ειδικότητες περιλαμβάνονται

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:02 Δημιουργία 21/11/20, 17:38
Σε εκπομπή του Mega, φιλοξενήθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε έκτακτο επίδομα, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων συντάξεις.
Σχετικά με τα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης είπε πως μέχρι στιγμής καταβλήθηκαν ομαλά και χωρίς λάθη.

Σε αυτή την κατηγορία υπήρχε εκκρεμότητα για 172.222 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων που έπρεπε με κληρονομικό δικαίωμα να το πάρουν οι δικαιούχοι -διαδικασία που έχει ήδη ολοκληρωθεί και η πλατφόρμα βρίσκεται σε λειτουργία ενώ όπως ανέφερε, δε χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία για την αίτηση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η πληρωμή να γίνει μέχρι τέλος του χρόνου.

Αναφορικά με το έκτακτο επίδομα δικηγόρων, μηχανικών και οικονομολόγων, ο υπουργός σημείωσε ότι αυτό θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς. Ωστόσο, δεν προβλέπεται κάποιο κονδύλι στον προϋπολογισμό για τους νοσοκομειακούς.

Ο Γ. Βρούτσης, αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις υποστήριξε πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2021 να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις, ενώ τέλος Νοέμβρη θα καταβληθεί και η αύξηση των προσωρινών συντάξεων.

Λόγο έκανε και για το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο όπως τόνισε, θα καταβληθεί στην ώρα του, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ το επίδομα των 400 ευρώ υποστήριξε πως θα το λάβουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα καλύψει τις ευάλωτες ομάδες που είναι στα όρια της φτώχειας.

Κλείνοντας, ο υπουργός σημείωσε πως θα καταβληθεί επίδομα σε όσους είναι σε αναστολή και τον Δεκέμβριο, ενώ για τις συντάξεις είπε πως μέχρι το 2070 είναι απόλυτα διασφαλισμένες.

Πηγή: CNN

Αν σου άρεσε κάνε