Συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ ΕΤΑΔ και ΕΝΑΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ ΕΤΑΔ και ΕΝΑΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 18/11/20, 18:42

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ), υπό Ειδική Διαχείριση, που αφορά στην ανταλλαγή έκτασης ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ με έκταση ίσης αξίας ιδιοκτησίας της ΕΝΑΕ Α.Ε. στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού έργου που έχει δρομολογηθεί από την ελληνική κυβέρνηση στο μεγαλύτερο Ναυπηγείο της χώρας και εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ 2020.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ ΕΤΑΔ και ΕΝΑΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και η διενέργεια του διαγωνισμού για το ακίνητο της ΕΤΑΔ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός τόνισε πώς μέσω της διαπραγμάτευσης των τελευταίων 6 μηνών η ΕΤΑΔ κατάφερε να αυξήσει την ωφέλιμη επιφάνεια του ακινήτου σε πάνω από 332 στρ. (332.137,34 τ.μ.), από περίπου 216 στρέμματα (215.707,55 τ.μ.), ήτοι αύξηση 53,98%.

Όπως είπε στόχος πλέον είναι η διενέργεια του διαγωνισμού, κάτι που θα γίνει άμεσα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην υλοποίηση μιας επένδυσης εθνικής σημασίας που θα δημιουργήσει μεγάλο θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και την χώρα. Ο κ. Βλαστός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Γραφείο του υπουργού Οικονομικών και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία βελτιώθηκε η γεωμετρία της ιδιοκτησίας, διασφαλίστηκε η αυτοτέλεια της με την απόκτηση αυτόνομης εισόδου και «προσώπου» στον παράδρομο της Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου και εξασφαλίστηκε ο απαραίτητος ζωτικός χερσαίος χώρος για την εύρυθμη λειτουργία της μεγαλύτερης δεξαμενής της Μεσογείου, της Νο.5, η οποία έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων νεκρού βάρους μέχρι 500.000 τόνους.

Αν σου άρεσε κάνε