Covid-19: Νέα εγκύκλιος για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα

Covid-19: Νέα εγκύκλιος για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:45 Δημιουργία 03/11/20, 15:32

Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους υπαλλήλους του δημοσίου, περιλαμβάνονται στη νέα εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.

Μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο αναφέρεται η δυνατότητα τηλεργασίας, τουλάχιστον κατά 50%, στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, καθώς και για το ζήτημα των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, θα δίνεται η δυνατότητα οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια να γίνονται ηλεκτρονικά. Έως τις 30 Νοεμβρίου, που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, αναστέλλεται κάθε εκλογική δραστηριότητα.

Στην νομοθετική διάταξη προβλέπονται τα εξής:

«Η διαδικασία για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια που προβλέπονται στις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007) δύναται να διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες ως προς τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με την ως άνω απόφαση δύναται να προβλέπεται και μεταβατική εφαρμογή των σχετικών διατάξεων».

Αν σου άρεσε κάνε