Χαρίτσης: Ρεκόρ 20ετίας στην υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων

Χαρίτσης: Ρεκόρ 20ετίας στην υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:26 Δημιουργία 18/10/20, 15:23

Για επιδείνωση της ύφεσης με ευθύνη της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος κατήγγειλε την υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2019.

"Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδεινώνει την ύφεση υλοποιώντας μια εκτός τόπου και χρόνου πολιτική και στον τομέα των δημοσίων επενδύσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μόλις έξι μήνες διακυβέρνησης «πέτυχε» ρεκόρ 20ετίας στην υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το 2019" δήλωσε, χαρακτηριστικά, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Αυγή".

Όσον φορά το επόμενο έτος, ο κ. Χαρίτσης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση καθηλώνει το ΠΔΕ στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις αυξημένες ανάγκες, ως απόρροια της πανδημίας.

"Αλλά η κοντόφθαλμη και καταστροφική για την οικονομία πολιτική της κυβέρνησης δεν σταματά εδώ. Πάγωσε την υλοποίηση μεγάλων έργων που είχαν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Προκάλεσε τεράστιες καθυστερήσεις στον Αναπτυξιακό νόμο και στην πληρωμή δράσεων και έργων του ΕΣΠΑ" συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι όλα τα παραπάνω υπονομεύουν την έξοδο από την κρίση και υποθηκεύουν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε