Τράπεζες και κόκκινα δάνεια στη συνάντηση του Ρέγκλινγκ με τον Ζαββό

Τράπεζες και κόκκινα δάνεια στη συνάντηση του Ρέγκλινγκ με τον Ζαββό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 14/09/20, 19:15

Η πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τα επισφαλή δάνεια τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ευρωπαίου αξιωματούχου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΥΠΟΙΚ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα του τραπεζικού συστήματος και στην πρόοδο όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω του προγράμματος «Ηρακλής».

Συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές που αναδεικνύονται από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σχετικά οι ελληνικές τράπεζες, ιδιαίτερα μέσω της μετάβασης στην πράσινη και την ψηφιακή οικονομία.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης της Τραπεζικής Ένωσης και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κεφαλαιαγορών.

Ο κ. Ρέγκλινγκ χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε την υποστήριξη του ESM στις προσπάθειες της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι δύο άνδρες εξήραν την εξαιρετική συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο κ. Ζαββός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τη συμβολή του ESM στην ενίσχυση της Ευρωζώνης.

Αν σου άρεσε κάνε