Η Βρετανία βάζει σε καραντίνα τους επισκέπτες από Μύκονο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο

Η Βρετανία βάζει σε καραντίνα τους επισκέπτες από Μύκονο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 07/09/20, 18:13

Ακόμα ένα πλήγμα δέχονται τα μεγάλα ελληνικά νησιά που αποτελούν σημείο έλξης για τους Βρετανούς τουρίστες, με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ανακοινώνει σήμερα πως θα θέσει σε καραντίνα 2 εβδομάδων τους επισκέπτες από 7 ελληνικά νησιά.

Πρόκειται για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη και τη Ζάκυνθο, με την καραντίνα να τίθεται σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αντίστοιχα μέτρα υιοθέτησε και η Ουαλία, η οποία πλέον θέτει σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη.

Από την πλευρά της, η Σκωτία έχει επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα. Όσον αφορά τη Βόρεια Ιρλανδία, βέβαια, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε παρεμφερή μέτρα.

Σύμφωνα με το «Sky News», πάντως, οι παραπάνω αποφάσεις έχουν προκαλέσει οργή και αλαλούμ στους Βρετανούς τουρίστες, και ιδίως σ’ όσους «έκλεισαν» διακοπές την τελευταία στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της πανδημίας το Ηνωμένο Βασίλειο «μετράει» 347.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19, καθώς και 41.551 θανάτους. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει καταγράψει συνολικά 11.524 περιστατικά και 284 νεκρούς (σ.σ. στοιχεία Κυριακής 6/9/2020).

Αν σου άρεσε κάνε