Ελλάδα: Αύξηση απορροφησιμότητας Ευρωπαϊκών κονδυλίων

Ελλάδα: Αύξηση απορροφησιμότητας Ευρωπαϊκών κονδυλίων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:27 Δημιουργία 02/09/20, 14:20

Σημαντική άνοδο σημειώνει η Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2019, στην απορροφησιμότητα Ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τους πίνακες, η Ελλάδα ανέβηκε στην 8η θέση και ποσοστό 56% στις συνολικές πληρωμές από τη 12η θέση το 2019, ενώ στις ενδιάμεσες πληρωμές σκαρφάλωσε στη 13η θέση και ποσοστό 44%.

«Από την πρώτη μέρα που μου ανέθεσε ο κύριος Πρωθυπουργός την ευθύνη για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ένας από τους κύριους στόχους που έθεσα ήταν να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους τρέχοντες ευρωπαϊκούς πόρους. Επειδή η πολιτική είναι μετρήσιμο μέγεθος, ένα χρόνο μετά παρουσιάζουμε τι κάναμε -μαζί με τον συνεργάτη μου κ. Γιάννη Τσακίρη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σκάλκο και την Ειδική Γραμματέα κ. Νίκη Δανδόλου- όλο αυτό το διάστημα ως προς τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων. Η άνοδος της Ελλάδας σε όλους τους πίνακες στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ είναι εμφανής, μεγάλη και επιβραβεύεται από τις ευρωπαϊκές αρχές» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης ανέφερε: «Η σημαντική βελτίωση της θέσης της χώρας μας σε ό,τι αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ είναι αποτέλεσμα συστηματικής και σκληρής δουλειάς τον τελευταίο χρόνο και μεταφράζεται σε ένα σημαντικό ποσό που κατευθύνεται στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία».

Αν σου άρεσε κάνε