Εν αναμονή των νέων μέτρων στήριξης

Εν αναμονή των νέων μέτρων στήριξης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:55 Δημιουργία 19/08/20, 08:30

Εν αναμονή των επίσημων κυβερνητικών ανακοινώσεων για τη λήψη νέων μέτρων στήριξης βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι, με το Οικονομικό επιτελείο να «κλειδώνει» το σχετικό πακέτο ενόψει ενός εξίσου κρίσιμου φθινοπώρου.

Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, πριν οριστικοποιήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021.

Μεταξύ άλλων, το ΥΠΟΙΚ προγραμματίζει την αναστολή πληρωμών για ακόμη περισσότερες φετινές φορολογικές υποχρεώσεις, καθώς και άμεση καταβολή των αναδρομικών και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, πριν καν εκδοθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επίσης, «έρχεται» και 4ος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής, που θα μοιράσει περίπου 500 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την πορεία των εσόδων των επιχειρήσεων κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των μέτρων βρίσκεται πέρα από την παράταση των επιδομάτων ανεργίας και του προγράμματος αναστολής των συμβάσεων εργασίας, επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για να στηριχθούν οι εποχικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα έχουν ως μόνη πηγή εισοδήματος το επίδομα ανεργίας.

Αν σου άρεσε κάνε