Σύνοδος: «Ναι» σε πρόταση-κλειδί από τους «φειδωλούς»

Σύνοδος: «Ναι» σε πρόταση-κλειδί από τους «φειδωλούς»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:17 Δημιουργία 20/07/20, 10:13

Οι τέσσερις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορθώνουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για το μαζικό πακέτο στήριξης που θα αναζωογονήσει την οικονομία του μπλοκ είναι έτοιμες να συμφωνήσουν με ένα σημείο-κλειδί της συμφωνίας, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους.

Μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν έως τα ξημερώματα, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία εμφανίζονται ικανοποιημένες με την πρόταση να δοθούν τα 390 δισ. ευρώ με τη μορφή επιδοτήσεων και τα υπόλοιπα με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Οι 27 ηγέτες του μπλοκ θα συναντηθούν ξανά στις 17:00, ώρα Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα όπως το συνολικό ύψος του ταμείου και τους μηχανισμοούς για τον έλεγχο των δαπανών. Γάλλος αξιωματούχος ανέφερε πως η αποστολή τους βλέπει πλέον να διανοίγεται μονοπάτι προς μία πλήρη συμφωνία.

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για την πορεία των δύσκολων, μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνοντας ότι σημειώνεται πρόοδος.

«Οι σκληρές διαπραγματεύσεις μόλις έφθασαν στο τέλος τους. Μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το σημερινό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε το απόγευμα», ανέφερε ο Κουρτς σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αν σου άρεσε κάνε