«Τρύπα» 600 εκατ. στα έσοδα του e-ΕΦΚΑ - Οι παράμετροι

«Τρύπα» 600 εκατ. στα έσοδα του e-ΕΦΚΑ - Οι παράμετροι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:17 Δημιουργία 19/06/20, 09:00

«Τρύπα» ύψους 600 εκατ. ευρώ - πτώση 7,3% σε σχέση με πέρυσι – καταγράφεται στα έσοδα του e-EΦΚΑ.

Όπως δήλωσε σχετικά ο διοικητής του οργανισμού, δρ Χρήστος Χάλαρης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η υστέρηση οφείλεται στις εξής τρεις παραμέτρους:

-Την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή εισφορών για τους μισθωτούς που βγήκαν σε αναστολή

-Την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα και την καθυστέρηση των ειδοποιητηρίων για τους μη μισθωτούς

-Τις παρατάσεις στις προθεσμίες καταβολής των εισφορών για τους πληττόμενους εργοδότες και επαγγελματίες.

Η δεύτερη παράμετρος της υστέρησης των εσόδων του e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τον διοικητή του, δρ Χάλαρη, έχει δύο υπο-παραμέτρους:

- Η μία αφορά το δώρο του Πάσχα, το οποίο ενώ πέρυσι είχε καταβληθεί στο πρώτο πεντάμηνο και φέτος θα καταβληθεί έως 30/6.

- Η δεύτερη υπο-παράμετρος είναι το γεγονός ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω του νέου νόμου και της αναπροσαρμογής που έχει γίνει, υπολείπονται στην πληρωμή ενός μηνός. Δηλαδή, επειδή τα πρώτα ειδοποιητήρια εκδόθηκαν το Μάρτιο 2020 για τον Ιανουάριο, καθώς στον e-ΕΦΚΑ, ανέμεναν να ψηφιστεί ο νόμος. Έτσι όλες οι εισπράξεις των μηνιαίων εισφορών των μη μισθωτών πήγαν πίσω. Ενδεικτικά, οι εισφορές του Απριλίου έπρεπε να εξοφληθούν έως 10 Ιουνίου.

Η τρίτη παράμετρος της μείωσης είναι το γεγονός ότι η πληρωμή ενός μέρους των εισφορών έχει μεταφερθεί τους επόμενους μήνες.

Ο λόγος για τις εργοδοτικές εισφορές του Φεβρουαρίου, του Μαρτίου, του Απριλίου κλπ. η πληρωμή των οποίων έχει μεταφερθεί 6 μήνες μετά.

Αν σου άρεσε κάνε