Το απόγευμα τα 800 ευρώ σε 685.165 εργαζόμενους

Το απόγευμα τα 800 ευρώ σε 685.165 εργαζόμενους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:02 Δημιουργία 15/04/20, 10:58

Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, μετά τις 5, θα πιστωθούν σε 685.165 εργαζόμενους τα 800 ευρώ του επιδόματος, όπως σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος προανήγγειλε την επέκταση των μέτρων και τον Μάιο, αλλά εξήγησε πως μπορεί οι επιχειρήσεις να ανοίξουν τότε.

Διευκρίνισε πως εξαιρούνται των δημοσιονομικών στόχων οι δαπάνες για τη κρίση και έτσι δεν χρειάζονται νέα εισπρακτικά μέτρα.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για την υλοποίηση κλαδικών πολιτικών και για τη στήριξη του τουρισμού.

«Ο δημοσιονομικός ταμειακός σχεδιασμός περιλαμβάνει την υλοποίηση των μέτρων ακόμα μία φορά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τη χρήση οποιουδήποτε μαξιλαριού ασφαλείας αλλά και για τη σημερινή έκδοση χρέους», είπε.

Δεν απέκλεισε βεβαίως τον επανασχεδιασμό της πολιτικής lockdown ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι η μείωση των εσόδων είναι παροδική, λόγω των τριγμών που προκαλεί η δημοσιονομική κρίση αλλά και πως τα μέτρα στήριξης τα οποία λαμβάνονται, εξαιρούνται των δημοσιονομικών στόχων της ΕΕ.

Για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και το πακέτο τριών παρεμβάσεων των 10 δισ. ευρώ, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι πάνω από 85.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει ήδη αίτημα στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε