Μπλόκαραν οι εκταμιεύσεις των επιδοτήσεων - Απαιτείται παρέμβαση Γεωργιάδη

Μπλόκαραν οι εκταμιεύσεις των επιδοτήσεων - Απαιτείται παρέμβαση Γεωργιάδη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:29 Δημιουργία 14/04/20, 17:08

Στον αέρα βρίσκονται οι πληρωμές επιδοτήσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εξαιτίας τη ακάμπτης τάσης που κρατούν οι υπηρεσίες του σε σχέση με το απαιτούμενο πιστοποιητικό πτωχεύσεως.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα αναπτυξιακό νόμο για να γίνει η είσπραξη των επιδοτήσεων χρειάζεται πιστοποιητικό μη μη πτωχεύσεων από το Πρωτοδικεία που τώρα όμως δεν μπορεί να το εκδώσει, λόγω των κλειστών δικαστηρίων εξαιτίας του κοροναϊού.

Για να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι επενδυτές, , η ΕΛΑΝΕΤ εξέδωσε απόφαση με την οποία μπορεί κάποιος από τους επενδυτές να εισπράξει την επιδότηση χωρίς να προσκομίζει το πιστοποιητικό πτώχευσης αλλά με την προσκόμιση θεωρημένης υπεύθυνης δήλωσης από τους δικαιούχους με το γνήσιο της υπογραφής από το gov.gr, στην οποία να βεβαιώνεται η ορθότητα και εγκυρότητα των στοιχείων σε πιστοποιητικό του ΓΕΜΗ ή τη δέσμευση του δικαιούχου για την αποστολή των πιστοποιητικών μη πτώχευσης, μόλις ανοίξουν τα πρωτοδικεία.

Παρά την ερμηνεία αυτή που έχει δώσει η ΕΛΑΝΕΤ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν την εφαρμόζουν, αρνούμενες να προχωρήσουν τις σχετικές αποφάσεις για την πληρωμή των δικαιούχων.

Με βάση τις εκτιμήσεις και από την αντίδραση που έχει δείξει ο υπουργός στον παρελθόν σε ανάλογα θέματα, είναι προφανές ο κ. Γεωργιάδης δεν γνωρίζει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Σημειώνεται πως το xrimaonline.gr δέχτηκε οχλήσεις από επενδυτές που ζητούν την παρέμβαση του υπουργού για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Αν σου άρεσε κάνε